Annemie Augustijns • I FEEL A BREEZE FROM OTHER PLANETS

07.09.2017 | 29.10.2017

OPENING DRINK 08.09.2017 | 4-9PM

 

Precies 50 jaar na het ondertekenen van het internationaal ruimteverdrag treedt Annemie Augustijns in dialoog met de kosmos, niet door er naar te kijken, maar door er net naast te kijken en te observeren hoe de betekenis van de kosmos ge(re)construeerd wordt in figuren, objecten en constellaties op aarde. I feel a breeze from other planets maakt de kosmos heel tastbaar en gunt ons een blik achter de schermen van de astronomie en de ruimtevaart.

Annemie Augustijns wijst ons op nieuwe verbanden die de fragiliteit en de geleefde werkelijkheid van deze omgevingen tonen. Ze toont ons de dagelijkse realiteit met al haar improvisaties en fantasieën die als een patina bovenop de conventies en ambities van een technologisch, wetenschappelijk en ideologisch project – de verovering van de kosmos – komt te liggen.

 

David Peleman

(UGent – Vakgroep Architectuur & Stedenbouw)

En cours d’installation

07.09.2017 | 01.10.2017

OPENING DRINK 07.09.2017 | 5-9PM

  • Stef Van Looveren

    Stef Van Looveren

  • Artist aura by Liesbeth Doms, drawing by Bart Vanwynsberghe

    Artist aura by Liesbeth Doms, drawing by Bart Vanwynsberghe

  • Stef Van Looveren
  • Artist aura by Liesbeth Doms, drawing by Bart Vanwynsberghe

 

En cours d’installation is een groepstentoonstelling die de grens tussen materialiteit/immaterialiteit onderzoekt en de manier waarop die verschijnt. De titel van deze tentoonstelling verwijst naar een tijdsbepaling die een onvoltooid proces beschrijft, waar dingen niet stilstaan maar evolueren doorheen verschillende omstandigheden.

 

En cours d’installation brengt niet zomaar een groep objecten samen, maar eerder zintuigelijke elementen. Hier bepalen licht, kleur en geur de sfeer, maar zijn er ook fysieke elementen zichtbaar, zoals een tafel, stoel en een glas. De kunstenaars die voor deze tentoonstelling samengebracht worden hebben verschillende gemeenschappelijke eigenschappen. Deze uitten zich niet visueel, in de vorm van een thema of techniek maar ze zijn met elkaar verbonden door hun soortgelijke intuïtie of aanpak om de vitaliteit van een beeld of een object te definiëren.

 

valerie_traan is een plek voor objecten en subjecten, vaak balancerend op de lijn tussen design, kunst en architectuur. Voor het project in het Rivoli gebouw in Brussel, nodigt valerie_traan Clarisse Bruynbroeck en Ralph Collier uit om een tentoonstelling samen te stellen die de manier van denken van de galerie representeert. 

En cours d’installation is een ontmoeting tussen kunstenaars die een voorgeschiedenis hebben met de galerie in dialoog met nieuwe stemmen. 

 

 

En cours d’installation met Annemie Augustijns, Clarisse Bruynbroeck, Karen Amanda Moser, Liesbeth Doms, Muller Van Severen, Ralph Collier, Rikkert Paauw, Stef Van Looveren, Unfold& Barnabé Fillion.

 

En cours d’installation

07.09.2017 – 01.10.2017

opening drink 07.09.2017 | 5-9PM

 

Rivoli #22 (De Praeterestraat, Rue De Praetere)

Waterloosesteenweg 690, 1180 Brussel.

690, chaussée de Waterloo, 1180 Brussels